Aktivity v tvorivých dielňach počas Apríla a Mája

Dnes sa znova obzrieme na naše aktivity v tvorivých dielňach, ktorým sme sa venovali v mesiacoch Apríl a Máj. Časť ste už mohli vidieť i na našej Facebookovskej stránke a niektoré obrázky Vám prinášame prvý krát.

Apríl pokračoval v duchu Veľkej Noci

V apríli sme  v našej SPOSe trochu tvorili a naučili sa aj veľa zaujímavosti o Veľkonočnom ostrove Rapa Nui   – najodľahlejšom a najtajomnejšom ostrove sveta ukrytom v Pacifiku ( viď. priložený cestovateľský článok s obrázkami ).

Komentár k fotodokumentácii z tvorivých dielní:

Naši dvaja smelí zajkovia zo Slovenska si za finančnej pomoci Nadácie Volkswagen Slovakia postavili jednoduchú, ale pevnú loď,  aby s mohli vydať  na ďalekú plavbu do Tichého oceánu. Na tejto plavbe   ich čakalo veľa nebezpečných nástrah – obrovská medúza, veľryba, pirátska loď…  Smer ich cestovania bol odľahlý Veľkonočný ostrov, na ktorom dodnes stoja záhadné až 10 metrov vysoké sochy MOAI, ktoré akoby držali nad ostrovom ochrannú ruku.

Dozvedeli sme sa, že tieto sochy pochádzajú z jedného lomu, takmer všetky sú osadené chrbtom k moru a tvárou k miestam, kde sa predpokladá, že kedysi stáli dediny. Sochy Moai vytvorila kultúra Rapa Nui, ktorá existovala v 13. až 16. storočí, ale bola na úrovní mladšej doby kamennej, ktorá nepoznala sofistikované nástroje, známe v tom čase v celej Európe ( viac info pozri v priloženom cestovateľskom článku). Záhadné sochy Moai sme si urobili z kamienkov, ktoré sme vhodne vymaľovali.

 A ako sa naši zajkovia zo Slovenska  blížili k záhadnému  Veľkonočnému ostrovu, stretli obrovskú veľrybu naloženú čokoládovými veľkonočnými vajíčkami. Najprv sa jej poriadne zľakli, ale veľryba bola našťastie mierumilovná a podelila sa o svoj sladký  vajíčkový náklad.  Cestu zajkom skrížila aj pirátska loď s jej vypaseným kapitánom králikom, ktorý si ukoristil najviac veľkonočných vajíčok, a mal z toho aj poriadne veľké  nafúknuté bruško. Len, len, že sa lode vzájomne vyhli, a zabránilo sa tak námornej tragédii v Pacifiku. Do slaného oceánu  sa neskotúľalo ani jedno čokoládové vajíčko a naši smelí zajkovia sa tešili z návštevy Veľkonočného ostrova, na ktorom šťastne zakotvili.

V Máji nám rozkvitli papierové kvetinky

Aj napriek upršanému počasiu sme opäť strávili príjemné kreatívne popoludnie. 😊👍🏿👍😎 Keďže je stále jar a kvety kvitnú, vytvorili sme si aj my zopár kvietkov pre radosť, ktoré nikdy nezvädnú. A máme aj večne hladnú Adelu, ktorá ešte nevečerala… 😁☀️

Môže sa Vám ešte páčiť...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.